Menu

Ben jij een echte gamer? Hoe laat je dan jouw gameplays zien aan je fans?

Tegenwoordig zijn er erg veel mensen die uren per dag gamen. De meeste games hebben verschillende opties qua moeilijkheidsgraad. Hierdoor blijft het altijd een uitdaging om spelletjes te blijven spelen. Als je erg goed bent in gamen en dit graag met de buitenwereld deelt, dan dien je enkele stappen te ondernemen. In dit artikel wordt er uitgelegd hoe je jouw game skills aan de buitenwereld kan laten zien.

Start een Youtube kanaal en verzamel abonnees 

Mocht je het geweldig vinden om game video’s te delen met andere gameliefhebbers, dan is het aan te raden om een Youtube kanaal te beginnen. Na verloop van tijd zal je merken dat er steeds meer mensen naar je filmpjes zullen kijken. Als je constant video’s uploadt en op de juiste manier contact legt met je volgers, dan kan het zijn dat je na verloop van tijd duizenden abonnees hebt. In Nederland zijn er veel mensen die op deze manier geld verdienen. Wel is het belangrijk dat je hier voldoende tijd voor hebt. Zonder dat je het door hebt ben je uren per dag mee bezig. 

Livestreamen kan een echte aanrader zijn

Een andere manier om je fans te betrekken bij je games is door te livestreamen. Zij zien precies wat jij op dat moment doet. Als je dit wilt doen is het uiteraard wel belangrijk dat je live ook goed presteert. Zorg er daarom voor dat je eerst voldoende traint. Live uitzenden is overigens niet lastig. Zo zijn er verschillende platformen waar je gebruik van kunt maken. Let er wel op dat het belangrijk is dat je een goede internetverbinding hebt. Wanneer dit niet het geval is, dan hapert je scherm en dat is voor anderen niet leuk om naar te kijken. 

Start een social media kanaal

Een manier om je doelgroep te bereiken is door een social media account aan te maken. Probeer actief volgers te verzamelen zodat je meer mensen hebt die naar jouw livestream willen kijken. Het is hierbij aan te raden om je in het begin voornamelijk te richten op één spel. Kies voor een spel waar je erg goed in bent. De kans is dan vele malen groter dan mensen je video’s zullen bekijken. Dit omdat zijn daadwerkelijk iets van jou kunnen leren en dat wordt als prettig ervaren. 

Kijk naar hoe anderen het doen  en leer daarvan

Als je begint met het delen van je gameprestaties is het sterk aan te raden om te kijken naar hoe anderen dit hebben aangepakt. Zo kan je leren van degenen bij wie het is gelukt, maar ook van de mensen waarbij het mis is gegaan. Kijk de filmpjes die zij helemaal in het begin erop hebben gezet. Waarschijnlijk valt het direct al op dat de mensen waarbij het gelukt is erg enthousiast zijn en passie hebben voor gamen. Als je van jezelf weet dat je ook een passie hebt voor gamen, dan is de kans groter dat het lukt.