Menu

Je internet uitbreiden? Gebruik een internet splitter

Voorkom gebrek aan aansluitingen met een internet splitter

Niets is vervelender om meerdere apparaten aan te sluiten op het internet zonder internet splitter. Of we het nu hebben over thuiswerken of werken op kantoor, internet zal alleen maar meer een belangrijke factor gaan spelen. Tegenwoordig is er geen apparaat die werkt zonder internettechnologie en is ze afhankelijk van breedbandinternet. Bij een snel breedbandinternet spelen splitters een belangrijke rol.

Het voordeel is dat je door één uitgangskabel met een splitter meerdere apparaten tegelijk kunt aansluiten. Het idee hierachter is dat meerdere gebruikers via een ethernet aansluiting zich kunnen verbinden met internet. Of dat je meerdere smart tv’s en modems op comfortabele, kostenbesparende en eenvoudige manier kunt aansluiten. Door een splitter te gebruiken voorkom je meerdere aansluitkosten om extra apparaten van internetverbinding te voorzien.

Minder frequentie ruis

Een internet splitter (ook wel ethernet splitter genoemd) kan belangrijk zijn, zodra er meerdere apparaten of VOIP-telefoons zijn aangesloten op een internetverbinding. Deze helpen dan de hinderlijke frequentie ruis te verwijderen uit het netwerk. Hierdoor worden alle bijgeluiden bij een oproep verwijderd. De hoofdzaak van een splitter is dan ook om het signaal in tweeën te verdelen namelijk: internet en stem.

Een splitter kan overigens meerdere poorten hebben, zodat je het optimale uit je breedband verbinding kunt halen. Providers bieden hun internetverbindingen altijd gelimiteerd aan, en met een enkele bekabelde verbinding zul je merken dat je altijd tekort schiet. Wanneer je meerdere apparaten zult willen gebruiken dan biedt een splitter daarbij uitkomst.

Een verbinding voor meerdere monitoren

Voor thuis zou je meerdere smart tv’s kunnen voorzien van een internetverbinding, maar in overheidsgebouwen, winkels en drinkgelegenheden zoals bijvoorbeeld een sportcafé is dit heel gebruikelijk. Winkels die tv schermen als monitors gebruiken om artikelen te promoten, overheidsgebouwen die informatie verstrekken en sportcafés die het als entertainment aanbieden door verschillende sportkanalen te vertonen.

Hiervoor heb je maar een breedbandinternetverbinding nodig, door de splitter kun je de schermen van verschillende informatie voorzien. Dit geeft aan dat een ethernet splitter onmisbaar is om marketingstrategieën op efficiënte manier te realiseren.

HDMI switch beste keus bij het hebben van één televisie

Teveel standalone apparaten willen aansluiten op je televisie kan een probleem opleveren, doordat er te weinig HDMI-poorten op zitten. Tegenwoordig gebruik haast iedereen zijn tv voor meerdere entertainment mogelijkheden. Apparaten zoals: een Blu-ray speler, gameconsole, tv-box, laptop, videocamera en meer, hebben allemaal een HDMI-poort nodig. 

En aangezien de meeste tv’s er maar twee hebben, zul je elke keer bij het aansluiten van een apparaat achter je tv moeten kruipen om kabels over te prikken. Met een HDMI switch kun je meerdere HDMI-bronnen naar één uitgang sturen. Hiermee kun je de ingangskanalen selecteren en zit bij de switch een afstandsbediening is het helemaal een gemak.

Het is de beste manier apparaten met te weinig HDMI-ingangen van meerdere aansluitingen te voorzien zonder elke keer te hoeven loskoppelen. Bij het aanschaffen van een HDMI switch is het belangrijk om rekening te houden met de resolutie. Veel switches zijn HDMI 1.4 wat perfect is voor 1080P, maar niet voor 4K. HDMI 2.0 is dan een betere keuze en is trouwens achterwaarts compatibel.