Menu

Last van gehoorschade? Ga dan langs een audicien

Als u last hebt van uw gehoor, kan het zijn dat u een gehoorapparaat nodig heeft. Een audicien kan u daarmee helpen. Wacht niet, en ga met uw gehoorproblemen naar de audicien. Klik hier voor een vertrouwde audicien.

Schaamte is helemaal niet nodig

Veel mensen schamen zich voor problemen met hun gehoor. Dat is absoluut niet nodig. Vroeger waren gehoorapparaten over het algemeen grote, bulky apparaten die iedereen van een kilometer afstand zag zitten. Tegenwoordig is dat gelukkig niet meer zo. Los van het argument dat goed kunnen horen belangrijker is dan uw uiterlijk, is het niet gek dat veel mensen zo’n groot gehoorapparaat onsierlijk vinden. Maar daar hoeft u zich tegenwoordig dus helemaal geen zorgen meer over te maken. De meeste gehoorapparaten zijn nauwelijks zichtbaar. De techniek in dat veld is de afgelopen decennia met grote stappen vooruit gegaan.

Het herkennen van uw gehoorproblemen

Gehoorproblemen bestaan in verschillende soorten en gradaties van ernst. In de regel zijn er 3 soorten gehoorproblemen: perceptieve problemen, die vooral komen door veelvuldige blootstelling aan harde geluiden, dat komt logischerwijs door ouderdom, maar kan ook op jonge leeftijden voorkomen bij mensen die zichzelf veelvuldig blootstellen aan harde geluiden op bijvoorbeeld concerten en festivals (tip: draag altijd oordopjes op plekken waar harde geluiden zijn). Daarnaast bestaat er conductief gehoorverlies, dat meestal wordt veroorzaakt door een acuut probleem in het oor, zoals een ophoping van grote hoeveelheden oorsmeer, een ontstoken oor of zelfs gebroken trommelvlies.

Wie kan u helpen bij uw gehoorverlies?

Bij perceptief gehoorverlies kan de audicien meestal helpen, bij conductief gehoorverlies kunt u in de meeste gevallen het beste bij een kno-arts terecht. De audicien kan herkennen welke gehoorklachten u heeft, waar deze vandaan komen en wat op basis daarvan de passende vervolgstappen zijn. Bij serieuze acute problemen kan de audicien u altijd doorsturen naar de kno-arts. U kunt met dus met een gerust hart naar de audicien gaan met al uw gehoorproblemen. Een audicien in Groningen vindt u op de website onder de link.

Wacht niet te lang met behandelen

Wist u dat veel mensen met gehoorverlies jarenlang wachten met het zoeken van hulp. In Nederland wachten mensen gemiddeld tussen de 7 en 10 jaar met het bezoeken van een audicien of kno-arts. Vooral als de klachten niet acuut zijn, zoals bij conductief gehoorverlies het geval is, wachten mensen lang. Maak niet die fout, en laat u helpen met uw gehoorproblemen. Uw oren zullen u bedanken.